Ballenboer.nl

Voor een eerlijke gehaktbal

De Verschillende ballen, voor elk wat wil(d)s!


De Ballenboer biedt ballen en balletjes aan in alle soorten, maten en smaken. Want als er voor één  product geldt: U vraagt, wij draaien, gaat het wel om ballen! 
Standaard werk ik met beefed-up halfom gehakt, waarbij ik dus een hoger percentage rundvlees toevoeg om de ballen een extra bite te geven en niet te vet te maken. Wilt u puur rundvlees, dat overigens halal is, of puur halfom, kan dit natuurlijk ook, wel tegen een andere prijs. Iets pittiger, of juist iets minder pittig, alles is mogelijk! Behalve dan kipgehakt en lamsgehakt, daar werk ik niet mee. En dit omdat ik vertrouw op mijn recepturen en niet te veel verschillende dingen wil doen. In principe worden de ballen vers geleverd, maar op verzoek, zoals voor festivals en markten, kunnen ze eventueel ingevroren worden. Ben ik  geen liefhebber van, maar de klant bepaalt.

Gehaktballen gaan per 10. Party balletjes (15-25 gram per stuk, formaat kan besproken worden) gaan per 500 gram. 

 Ballen gehakt (halfom - rung):
Medium, 120 gram ( broodjes formaat) 1,40 - 1,75
Large, 160 gram (losse bal formaat)   1,75 - 2,20 - 
XXL, 200 gram (een flinke jongen)  2,20 - 2,80

Overige formaten en speciale wensen (zoals halal) zijn bespreekbaar.

 Party balletjes (rund of halfom)
Hollands, Mexicaans, Turks of Oriëntaals  gekruid € 5,50 - 7,50/ 500 gram. Ik wil hierbij opmerking dat Turkse balletjes wel Turks gekruid zijn, maar tenzij op aanvraag, varkensvlees bevatten.

Ophalen is uiteraard gratis, het ophaaladres is in Rotterdam Oud-Mathenesse, snel bereikbaar via de A20, afslag Delfshaven. In Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Capelle a/d IJssel, Ridderkerk en Barendrecht is bezorging gratis. 
Voor de rest van Nederland reken ik ov kosten, ik reis met korting door het hele land. Vraag gerust!


Wilt u de ballen groter, kleiner, of wat dan ook, aarzel niet maar neem contact op, ik maak de ballen graag precies zo u wil!
Uitjes in de ballen? Per stuk verpakt in een zakje? Diepvries? Prima, ik maak de verse gehaktbal, de beste die u misschien ooit wel geproefd heeft, en u doet ermee wat u wil.


Maar ik wil toch wel een paar serveertips als kok zijnde meegeven!
-Medium ballen, lekker op een broodje met mayo of mosterd. Deze ballen kunnen ook ovaal gemaakt worden, zodat ze bijvoorbeeld beter op een puntbroodje passen. Een paar centjes duurder als fabrieksballen, maar honderd keer lekkerder, dat durf ik wel te beweren. Wilt u de ballen niet rond maar puntvormig, zodat ze op een puntje passen? Geen probleem. Let er wel op dat ze dunner zullen zijn, en dus in een pan met jus kwetsbaarder.

-Large ballen: Denk eraan als ondernemer wat u met de bal wilt, ik denk mee. Een balletje op de bar met mayo en zuur (en nee, dat krijgen ze niet als ze het op hebben) mag iets pittiger zijn als de bal die een vateraar bij de stamppot of een andere maaltijd mee geeft. Schroom niet om te overleggen, ik heb veel vakkennis als kok en liefhebber.

XXL ballen: het is echt een flinke hap hoor, 200 gram! Ken je publiek.

Hollandse party balletjes: lekker op een schaaltje met mosterd en mayo als repro, of binnen of in plaats van een bittergarnituur.

Turkse party balletjes: serveer met knoflooksaus

Mexicaanse party balletjes: serveer met salsa of chilisaus, en zorg voor genoeg schone bierglazen 

Oriëntaalse party balletjes serveer met chilisaus en pindasaus, en misschien zelfs met kroepoek. Deze specialiteit laat een bijzondere smaak na, als mensen door willen drinken blijft deze smaak na hangen. Is niks mis mee, het is wel een lekkere smaak.